Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Achter tralies

Hans Claus

Hoelang houdt de gevangenis nog stand?

Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten. Intuïtief gaan we hiermee akkoord. Wie iets mispeutert, moet gestraft worden; soms horen criminelen in de cel. Maar is de gevangenis werkelijk het juiste antwoord op misdaad of vervreemdt ze haar bewoners steeds meer van de samenleving?

Auteur Hans Claus begon zijn carrière in de Gentse Nieuwe Wandeling. Vandaag is hij de gevangenisdirecteur in Oudenaarde. Hij kent dus als geen ander de waarden én tekortkomingen van het huidige systeem. In Achter Tralies neemt hij detentie grondig onder de loep. Waar komt het fenomeen vandaan? Wie leeft en werkt er zoal in een gevangenis? Slagen we erin om gedetineerden in de maatschappij te re­-integreren?   

€ 19,99
Status: uitverkocht
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Actua

pag.

192

uitgave

10/10/2018

materiaal

Softcover

formaat

150 x 230 mm

status

Uitverkocht

ISBN

9789089311290

Anderen kochten ook

de auteur

Hans Claus

Achter tralies

5
Gebaseerd op 1 reviews


13/12/2018
Ik ken de heer Claus als directeur van de gevangenis en heb laatst nog een aangenaam gesprek met hem gehad. Hij legde hierbij ook zijn visie over het gevangeniswezen uit. Ik moet zeggen hij is heel vooruitstrevend en er zijn veel zaken waar ik me kan in vinden. Het leven in de gevangenis is aan vernieuwing toe de beoogde doelstelling terugkeren naar de maatschappij heeft zijn doel niet bereikt een vernieuwing dringt zich op voor gedetineerde en personeel. Het boek zal hier zeker ook de zienswijze van een nieuwe cultuur zoals deze door de auteur gezien zal worden wel duidelijkheid in brengen. Een aanrader voor wie enige interesse heeft in het gevangeniswezen.