Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Albert II

Mark Van den Wijngaert

de biografie

Op 9 augustus 1993 besteeg Albert II de troon als koning van België in opvolging van zijn overleden broer Boudewijn. 20 jaar later kondigde hij zelf zijn afscheid aan. "Ik stel vast dat mijn leeftijd en mijn gezondheid mij niet meer toelaten mijn ambt uit te oefenen zoals ik dat zou willen doen", liet hij weten. 

Het leven van Albert leest als een roman: de jonge prins die huwde met een betoverende Italiaanse schone, maar een buitenechtelijke dochter verwekte; de goedlachse diplomaat die onverwacht zijn broer moest opvolgen op de troon en sindsdien alle crisissen (van Dutroux tot BHV) overleefde; de tot rust gekomen echtgenoot die nu de fakkel doorgeeft aan zijn zoon Filip.

Dat leven vroeg om een biografie waarin alle feiten over Alberts leven worden verteld, maar vooral ook de politieke betekenis van de koning wordt geschetst. Wat is zijn rol geweest in het vormen van de opeenvolgende regeringen? Wat waren zijn morele bekommernissen en in welke mate werd hij gestuurd door zijn geloof? En hoe staat de monarchie ervoor bij zijn troonsafstand?

Prof. Mark Van den Wijngaert is emeritus hoogleraar, schreef al verschillende fel gelezen boeken over de Belgische politieke geschiedenis en is een absolute autoriteit in de kennis van het koningshuis.

thema

Actua

pag.

200

uitgave

13/07/2013

materiaal

Hardcover

formaat

140 x 215 mm

status

Op voorraad

ISBN

9789089313751

de auteur

Mark Van den Wijngaert

Albert II

Nog geen reviews