Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Albert Saverys

Peter Pauwels

Vanaf het einde van de negentiende eeuw werden tal van kunstenaars aangetrokken door de rust en landelijke eenvoud rond de Leie. Onder hen ook de Deinzenaar Albert Saverys, met zijn aanvankelijk luministische en later expressionistische Leiezichten, schaatsers, landschappen en stillevens een van de meest vooraanstaande kunstenaars van het interbellum

Zijn oeuvre verenigde traditie en moderniteit. En naast zijn flair voor kleur was het dát element in zijn kunst dat waardering kreeg van verzamelaars en vele kunstcritici- en promotors. Sinds enkele jaren is er opnieuw veel aandacht voor het luminisme en het neoimpressionisme, en daardoor eveneens voor het werk van Saverys uit zijn eerste periode. Deze monografie besteedt dan ook veel aandacht aan zijn schilderijen uit die vroege jaren. Daarnaast beoogt ze Saverys terug in zijn tijd en kringen te plaatsen en zo een nu grotendeels verdwenen wereld opnieuw tot leven te roepen. 

Het resultaat is een bijzonder boek voor een bijzonder man die zijn publiek er tot op de dag van vandaag aan herinnert dat kunst er ook is voor ‘het genot van het oog’.

thema

Art

pag.

320

uitgave

22/02/2014

materiaal

Hardcover

formaat

220 x 280

status

Uitverkocht

ISBN

9789089314291

de auteur

Peter Pauwels

Albert Saverys

Nog geen reviews