Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Bang voor de bank

Alain Praet
Pascal Paepen

Het survivalboek voor de financiële jungle

Stevenen we af op een nieuwe bankencrisis? Het is best mogelijk. Kijk maar naar je spaarrekening. Dat je nauwelijks nog iets verdient aan je spaargeld is deel van een veel groter probleem. Terwijl je zou verwachten dat de banken vlot geld scheppen, staat hun klassieke verdienmodel onder druk. De centrale banken van Europa en de Verenigde Staten pompen miljarden in het systeem. Het zijn poging-en om de schuldencrisis op te lossen, maar helaas wordt de schuldenput daardoor alleen maar dieper.

Wat is er toch aan de hand? Alain Praet en Pascal Paepen openen de deuren van de bankenwereld en laten ons mee binnen kijken. Heel concreet tonen ze hoe financiële instellingen ook jouw leven beïnvloeden en maken ze duidelijk dat abstracte financiële structuren en begrippen soms al te voelbare gevolgen hebben. Gelukkig hoef je dankzij dit boek niet meer bang te zijn voor de bank, of toch niet voor elke bank, want je zult eindelijk weten hoe banken werken en op welke manier ze hun geld verdienen.

Blader in het boek
€ 29,95
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Owl Press

pag.

288

uitgave

19/10/2019

materiaal

Softcover

formaat

150 x 230 mm

status

Op voorraad

ISBN

9789089319265

Anderen kochten ook

de auteur

Alain Praet

de auteur

Pascal Paepen

Bang voor de bank

5
Gebaseerd op 1 reviews


07/11/2019
Zeer duidelijke en didactische inleiding voor de buitenstaander. De auteurs leggen soms moeilijke concepten bevattelijk uit voor de leek, zonder te vervallen in simplismen. Het hele financiële landschap komt aan bod. Gepast kritisch op de meeste punten.
Toch denk ik dat de rol van een deposito-bank wat onderbelicht blijft . Wat met looptijdtranformatie? Ook zijn de auteurs soms te streng voor de bank: kredietverstrekking door een deposito bank laat enkel financieel risico toe, geen industrieel risico. Enkel bewezen cashflows kunnen een deposito-bank overtuigen om krediet toe te staan; Wat logisch is: de bank werkt met de middelen van haar spaarders en dus voorzichtig beheer verplicht! Een laatste opmerking: maatregelen die de bank neemt om kredietrisico te beheren, worden te weinig benadrukt.
Zeker een aanrader.