Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Casper - een rouwboek

Uus Knops

Waar ben je, lieve broer?

Het is december 2005 wanneer auteur Uus Knops te horen krijgt dat haar jongere broer Casper wordt vermist. Met hun diploma op zak besloten Casper en zijn studiegenoot Christophe om rond te reizen in het prachtige Venezuela. Maar kort voor het einde van de reis stopt het mailcontact en ook hun vliegtuigstoel blijft leeg...

Wat volgt is een intensieve zoekactie die wordt geleid door het gezin Knops. Hun huis wordt het kloppende hart van de operatie, maar alle inspanningen ten spijt moeten ze gaandeweg een pijnlijke realiteit accepteren: Casper is niet meer, nooit meer.

€ 19,99
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Actua

pag.

192

uitgave

20/10/2018

materiaal

Softcover

formaat

135 × 200 mm

status

Op voorraad

ISBN

9789463932554

Een reflectie over rouw

Naast het indrukwekkende relaas van een familie die bergen heeft verzet om hun zoon en broer te redden, is Casper, een rouwboek een aangrijpende reflectie over rouw in al zijn facetten. Zelf is Uus Knops psychiater en psychotherapeut. In dit werk laat zij de ruwheid van rouw zien; het schuurt en wringt tegen. Althans, zo start het. Knops toont ook hoe schuring geleidelijk voor slijtage zorgt en uiteindelijk zelfs in zachte berusting kan overgaan.

Boek in de kijker

Troostkaarten

Uus Knops

Dit doosje bevat dertig verschillende kaarten met treffende troostwoorden uit het boek Casper - een rouwboek.

Meer over het boek

Anderen kochten ook

de auteur

Uus Knops

Casper - een rouwboek

5
Gebaseerd op 3 reviews


30/10/2018
Prachtig eerbetoon van auteur Uus Knops aan haar overleden broer. Heel onwezenlijk wat dit gezin meegemaakt heeft en nog steeds aan het meemaken is. De poëtische schrijfstijl van Uus maakt hun verdriet en hun rouw heel erg voelbaar. “Waar ben je, lieve broer?” is een confrontatie met de eindigheid maar tegelijk ook een ode aan het leven!

28/12/2018
Als niet lezer heb ik genoten van dit vlot lezend en toch pakkend boek. Daar ik zelf betrokken ben bij de spijtige gebeurtenis, raakt het me nog steeds en nu zelfs sterker. De rasechte beschrijvingen van de verdwijning en de bijhorende levenslessen in het laatste deel, hebben me een beter inzicht gegeven van wat rouwen is, en hoe men hier mee kan omgaan. Schitterend geschreven Uus, een mooie ode aan je broer. Een herkenbaar verhaal waar iedereen spijtig genoeg wel eens mee te maken heeft. Dit boek kan verlichting brengen. Bedankt.

23/01/2019
In tegenstelling tot hoe de auteur het verlies van haar broer en het daaropvolgend rouwproces beschrijft, vind ik geen woorden om uit te drukken hoe erg ik onder de indruk van dit boek ben. Prachtig gedaan!