Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

CONTRADIcTIES

Eric Ubben Johan Pas Hans Theys Paul Illegems Sarah Heynssens Jan Lampo Piet Lombaerde Jozef Glassée Saskia De Bodt Katrien Dierckx Peter van de Moortel Dries Lyna Griet Blanckaer Veerle Stinckens Beatrijs Wolters Van der Wey

Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen 2013-1663

Design
Jan Mast in conversation with Nico Dockx

Contradictions is een kritische biografie van een van de oudste kunstacademies ter wereld en de eerste monografie die gewijd is aan haar geschiedenis.
De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen was het resultaat van een initiatief van de Antwerpse schilder David Teniers de Jonge. De oprichting ervan in 1663 markeerde het begin van een rijke geschiedenis die vandaag wordt gevierd. Vijftien experts werden uitgenodigd om een hoofdstuk uit deze geschiedenis te schrijven.
Hun verhalen belichten verschillende aspecten van de oprichting van de academie en haar evolutie door vier eeuwen heen. Het boek begint met de 20e eeuw en eindigt met de 17e, de 19e eeuw is het keerpunt in de geschiedenis van de academie. Er wordt ook aandacht besteed aan de bouwgeschiedenis, de relaties met Antwerpen en aan de opkomst en doorbraak van de bekende mode-afdeling. Behalve veel niet eerder gepubliceerde visuele documenten, bevat het boek een gedetailleerde chronologie.

€ 35.00
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Art

pag.

302 pages

uitgave

2013

materiaal

Hardcover

formaat

280 x 210 mm

status

-

Taal

NL

ISBN

978 94 9069 375 6

CONTRADIcTIES

Nog geen reviews