Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Criminologie van de strafrechtsbedeling

Charlotte Colman

Criminologie van de strafrechtsbedeling geeft een eerste inzicht in de Belgische strafrechtsbedeling, van de vervolging van een misdrijf tot de uitvoering van de straf of sanctie.

Aan de hand van theorie en empirie beschrijft het boek niet alleen het functioneren van de strafrechtsbedeling, inclusief de mechanismen van instroom, doorstroom en uitstroom, maar ook de diverse actoren die op elk echelon centraal staan. Zo staat het boek onder andere stil bij de evolutie van straffen doorheen de tijd, de diverse manieren waarop een zaak voor de rechter kan gebracht worden en de rechtspositie van gedetineerden.

Het boek is opgedeeld in vier hoofdstukken: één hoofdstuk per echelon van de strafrechtsbedeling. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een handig overzicht van de leerdoelen en een oplijsting van de meest gestelde vragen en corresponderende antwoorden.

Dat alles maakt Criminologie van de strafrechtsbedeling een toegankelijk overzichtswerk voor niet-juristen die inzicht willen verwerven in de complexe samenhang tussen de diverse echelons van de Belgische strafrechtsbedeling.

thema

Owl Press

pag.

450

uitgave

01/09/2022

materiaal

Softcover

formaat

190 x 240

status

Pre order

Taal

Nederlands

ISBN

9789463939065

de auteur

Charlotte Colman

Criminologie van de strafrechtsbedeling

Nog geen reviews