Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Cytologie en histologie - editie 2022

Patrick Calders

Hoe zijn cellen opgebouwd en hoe functioneren ze los van elkaar of in een context van weefsels, organen of stelsels? Deze kennis is essentieel voor alle studenten die een opleiding volgen in het brede veld van de geneeskunde en gezondheidswetenschappen.

Het eerste luik (cytologie) van dit boek focust op de verschillende delen van de cel: het celmembraan, cytoplasma en de celkern. Hoe zijn ze samengesteld en hoe functioneren ze? De auteur legt hierbij de nadruk op het functionele, want vanuit de functie kan op eenvoudige wijze de structuur en de interactie tussen cellen worden bepaald. 

In het tweede luik (histologie) worden de primaire weefsels onderzocht: epitheel, bind- en steunweefsel (met inbegrip van bindweefsel, kraakbeen, been en vetweefsel), spierweefsel en zenuwweefsel. Dit luik is essentieel als opstap naar de deelgebieden anatomie en fysiologie/fysiopathologie. 

Aan de hand van een didactisch verantwoorde opbouw en ondersteunend beeldmateriaal wordt deze materie inzichtelijk gemaakt voor iedere student. Deze herwerkte editie is verrijkt met online oefeningen en extra kennisclips.

thema

Owl Press

pag.

316

uitgave

01/09/2022

materiaal

Softcover

formaat

190 x 240 mm

status

Pre order

Taal

Nederlands

ISBN

9789463937054

Anderen kochten ook

de auteur

Patrick Calders

Cytologie en histologie - editie 2022

Nog geen reviews