- Home
- Borgerhoff & Lamberigts boeken
- boeken
- Dagen zonder vlees
Dagen zonder vlees
Met vegetarische recepten van bekende Vlaamse koks
€ 24,95
incl. btwMeer over dit boek
In 2011 riep Alexia Leysen voor het eerst op om samen vegetarisch te vasten,om zo de klimaatproblematiek onder de aandacht te brengen. Met succes: 'Dagen zonder vlees' groeide in enkele jaren tijd uit tot een burgerinitiatief dat in 2015 steunde op het enthousiasme en de hulp van maar liefst 55.000 mensen. Het opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten, om zoveel mogelijk te besparen op onze ecologische voetafdruk. Een gezamenlijke uitdaging om nieuwe smaken en vooral duurzamere voedingsgewoontes te ontdekken. In het kookboek van 'Dagen zonder vlees' tonen bekende Vlaamse koks op een ongedwongen en sympathieke manier dat duurzame voeding ook lekker, gezond, goedkoop en gemakkelijk kan zijn. De opgelegde beperking (geen vlees of vis) leidt tot creativiteit die ze loslaten op de groenten van het seizoen. Dat het aanstekelijk werkt, bewijzen ze in het boek, met hun favoriete vegetarische recepten en inspirerende tips om duurzamer te koken en te eten. Met Jeroen Meus, Sofi e Dumont, Jeroen De Pauw, Peter Goossens, Michaël Vrijmoed, Wim Ballieu, Dorien Knockaert en vele anderen.
Levering & verzending
- Not available (reason unspecified)
- Gratis verzending
Technische info
- Auteur
- Alexia Leysen
- Sven De Potter
- Sophie Matthys
- Taal
- Nederlands
- Aantal pagina's
- 208
- Uitgave datum
- Vorm
- Hardback
- Formaat
- 252 mm x 199 mm
- Gewicht
- 881 g
- EAN-nummer
- 9789089316035
Over deze auteurs
Alexia Leysen
Alexa Leysen (°1988) is theatermaakster en initiatiefneemster van Dagen Zonder Vlees. Ze volgde een master Theater- en Filmwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en daarna Regie aan de Toneelacademie Maastricht. In 2011 riep ze…
Sven De Potter
Sven De Potter is freelance journalist, copywriter, redacteur en levensgenieter met een liefde voor taal, muziek en eten.
Als taalminnaar verfoeit De Potter taalfouten, en om er zo min mogelijk de wereld te laten ingaan, richtte…
Sophie Matthys
Sophie Matthys is culinair journaliste en werkte o.a. voor Libelle Lekker en vtmkoken.be.