Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Dat heet dan gelukkig zijn

Pat Donnez
Dirk De Wachter

Begin 2013 zette Klara hoog in op 'het geluk'. In de radioreeks 'Dat Heet dan Gelukkig Zijn', in memoriam Ann Christy, gingen Klara-radiomaker Pat Donnez en psychiater Dirk De Wachter gedurende zes weken met een schare aan gasten op zoek naar de condities voor een gelukkig of ongelukkig leven. We vroegen ons af waarom geluk zo hoog op de agenda staat tegenwoordig. Waarom de geluksboeken als zoete broodjes over de toonbank gaan. Hoe het komt dat we met zijn allen zo nodig zo gelukkig moeten zijn. En of daar geen ongeluk van komt. Van al dat gelukkig willen zijn.

En dat leidde onvermijdelijk tot… een geluksboek. Gebundeld rond vijf thema’s die een belangrijke invloed (kunnen) hebben op ons geluk: het brein, seks, geld, (geen) werk, en ‘de ander’. Een neerslag van alle gesprekken, maar ook een verzameling do's en don'ts voor een gelukkig leven. En enkele blanco bladzijden om door de lezer zelf in te vullen. Met als doel een gebruiksaanwijzing van het leven te verzamelen, Georges Perec indachtig.

Blader in het boek

thema

Lifestyle

pag.

192

uitgave

12/10/2013

materiaal

Hardcover

formaat

135 x 185

status

Uitverkocht

ISBN

9789089313799

"Als jongeman droomde ik van Hawaï waar hoelahoepmeisjes dansten op een door een zilveren maan beschenen strand. Nu weet ik dat je echt niet op Hawaï moet zijn voor geluk. Het is er vies en er zijn te veel Amerikanen.’"

Middas Dekkers

Anderen kochten ook

de auteur

Pat Donnez

de auteur

Dirk De Wachter

Dat heet dan gelukkig zijn

Nog geen reviews