Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

De garnaalkroket

Het verhaal van het lekkerste uit de Noordzee in een krokant jasje

De garnaalkroket is een op-en-top Belgische culinaire klassieker, maar er zijn weinig plekken waar met zoveel hartstocht over deze krokante lekkernij met smeuïge inhoud wordt gesproken dan in Oostende. Dat heeft een reden. Op de legendarische Vistrap heb je een permanent aanbod van dagverse, ongepelde grijze garnalen en dat is een unicum. Geen wonder dat in een groot deel van de restaurants die de stad rijk is, de chef zweert bij verse Oostendse geirnoazen en een eigen recept. Geen twee artisanale garnaalkroketten zijn identiek en nergens vind je een aanbod (di)verser dan in de Stad aan Zee.

De Garnaalkroket vertelt het verhaal van een van de kleinere bewoners uit onze Noordzee: een camouflagemeester op de zeebodem maar een smaakbom in de mond. Ook de garnaalvissers zelf vertellen hun verhaal en onthullen de geheimen van een perfecte garnaalkroket. Kom te weten waar in Oostende de beste plaatsjes zijn om garnaalkroketten te eten, van verborgen pareltjes over hippe hotspots tot traditionele brasserieën die al jarenlang een referentie zijn.

Duik mee in de ‘garnaalkrokettencultuur’ die zich gedurende tientallen jaren in de stad ontwikkelde. Want niet alleen de topchefs maar ook heel wat hobbykoks en grootmoeders hanteren hun eigen manier om het lekkerste uit de Noordzee in een krokant jasje te steken, vaak al generaties lang. Iedereen maakt garnaalkroketten en iedereen heeft er een verhaal bij! Hoe gemakkelijk en snel we deze lekkernij op ons bord verorberen, zo ambitieus en complex is het om ze te maken. Kom met tal van recepten, tips en tricks te weten hoe je zelf de perfecte garnaalkroket op je bord tovert. En vergeet niet om er een eigen draai aan te geven... Smakelijk! 

€ 24,99
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Culi

pag.

184

uitgave

16/10/2021

materiaal

Hardcover

formaat

190 x 245

status

Op voorraad

ISBN

9789463935708

Anderen kochten ook

De garnaalkroket

Nog geen reviews