Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

De glazen bol in ons hoofd

Durk Talsma
Juliette Taquet

Hoe ons brein het verleden gebruikt om de toekomst te voorspellen

Schrik niet: er zit een waarzegger in je hoofd. Op ieder ogenblik probeert ons brein de toekomst te voorspellen en dat is maar goed ook. Anders struikelden we voortdurend over onze eigen voeten, kregen we zelfs het spannendste boek niet uitgelezen en liep ons hele leven in het honderd. Bij álles wat we doen, proberen onze hersenen zich een beeld te vormen van de nabije toekomst. Dat behoorlijk nieuwe idee maakt komaf met het klassieke beeld van het brein als passieve informatieverwerker. Psychologen en neurowetenschappers begrijpen nu steeds beter hoe onze hersenen het verleden gebruiken om vat te krijgen op de toekomst. 

Ons brein werkt echter niet perfect. Precies wanneer het mis gaat, krijgen we een fascinerend inzicht in de mechanismen onder onze schedelpan. Zo zijn haast alle optische illusies het gevolg van een verkeerde voorspelling – ons brein laat zich foppen door wat het verwacht te zien. 

De auteurs nemen je mee op een wonderlijke reis door onze hersenkwabben. Zo ontdek je hoe onze hersenen ons door ons leven proberen te gidsen en waarom we soms met ons hoofd tegen de muur lopen. 

thema

Actua

pag.

ca. 208 pag.

uitgave

18/10/2021

materiaal

Softcover

formaat

150 x 220 mm

status

Pre order

Taal

Nederlands

ISBN

9789463934404

Anderen kochten ook

de auteur

Durk Talsma

de auteur

Juliette Taquet

De glazen bol in ons hoofd

Nog geen reviews