Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

De glazen bol in ons hoofd

Durk Talsma
Juliette Taquet

Hoe ons brein het verleden gebruikt om de toekomst te voorspellen

Schrik niet: er zit een waarzegger in je hoofd. Op ieder ogenblik probeert ons brein de toekomst te voorspellen en dat is maar goed ook. Anders struikelden we voortdurend over onze eigen voeten, kregen we zelfs het spannendste boek niet uitgelezen en liep ons hele leven in het honderd. Psychologen en neurowetenschappers begrijpen steeds beter hoe onze hersenen werken, en zien dat ons brein zich, bij álles wat we doen, een beeld probeert te vormen van de nabije toekomst. Het is dus veel meer dan een passieve informatieverwerker.

Ons brein werkt echter niet perfect. Precies wanneer het misgaat, ontdekken we de fascinerende mechanismen onder onze schedelpan. Zo zijn haast alle optische illusies het gevolg van een verkeerde voorspelling: ons brein laat zich misleiden door wat het verwacht te zien. De auteurs van dit boek nemen je mee op een wonderlijke reis door onze hersenkwabben. Zo ontdek je hoe onze hersenen ons door het leven proberen te gidsen en waarom we soms met ons hoofd tegen de muur lopen.

Blader in het boek
€ 22,99
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Actua

pag.

ca. 208 pag.

uitgave

18/10/2021

materiaal

Softcover

formaat

150 x 220 mm

status

Op voorraad

Taal

Nederlands

ISBN

9789463934404

Anderen kochten ook

de auteur

Durk Talsma

de auteur

Juliette Taquet

De glazen bol in ons hoofd

Nog geen reviews