Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

De premier

Kris Hoflack

In het hoofd van Alexander De Croo, Sophie Wilmès, Charles Michel, Elio Di Rupo, Herman Van Rompuy, Yves Leterme, Guy Verhofstadt, Jean-Luc Dehaene, Mark Eyskens, Wilfried Martens, Leo Tindemans, Edmond Leburton, Paul Vanden Boeynants, Pierre Harmel, Théo Lefèvre & Gaston Eyskens

De premier bekleedt de belangrijkste functie van dit land. Hij of zij zit in de cockpit van de politieke besluitvorming, bepaalt de agenda, verzoent de tegenstellingen en neemt finaal de cruciale beslissingen. In dit boek gunt historicus, politiek journalist en gewezen hoofdredacteur van VRT en VTM Kris Hoflack ons een unieke blik in de coulissen van het premierschap. Hoe word en hoe blijf je eerste minister? Is het premierschap verslavend? Heeft macht een erotische aantrekkingskracht? En wat met het zwarte gat erna?

Om deze en nog veel meer vragen te beantwoorden, interviewde de auteur de voorbije jaren álle nog levende eerste ministers. De gesprekken brengen meer dan zestig jaar premierschap opnieuw tot leven: van Leo Tindemans over Jean-Luc Dehaene en Guy Verhofstadt tot en met de huidige premier Alexander De Croo. Wie zijn en waren onze leiders? Wat drijft hen? Wat waren hun voornaamste realisaties? En wie vonden zij zelf de grootste premier uit de Belgische geschiedenis? Over hun politieke carrière is misschien al veel inkt gevloeid, maar dit boek gaat op zoek naar de mens achter de eerste minister. 

De premier is een spannend verhaal over veel macht en nog meer invloed, over grote successen en pijnlijke mislukkingen, over verdriet en vreugde, maar vooral over politieke passie in het centrum van de macht. Het is meteen ook een stuk politieke geschiedenis van België, bekeken door het oog van haar premiers.

Blader in het boek
€ 35
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Actua

pag.

ca. 600

uitgave

07/11/2021

materiaal

Hardcover

formaat

150 x 220

status

Op voorraad

Taal

Nederlands

ISBN

9789463935647

Anderen kochten ook

de auteur

Kris Hoflack

De premier

Nog geen reviews