Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

De psychologie van denken en doen

Durk Talsma

Van hersencel tot hogere cognitie

Hoe functioneert een mens? Die vraag is even oud als de mensheid zelf. Toch is het pas sinds het einde van de 19e eeuw dat er systematisch onderzoek wordt gedaan naar de processen die ons functioneren bepalen. Hoe nemen we onze omgeving waar? Hoe selecteren we uit de veelheid van omgevingsprikkels welke relevant zijn? Waarom reageren we op een bepaalde manier, terwijl er talloze andere reacties mogelijk zijn? Welke rol speelt taal in onze communicatie en hoe kunnen we een en ander nog representeren? Op welke wijze komen we tot een beslissing en hoe kan vertekende informatie die beslissingen verstoren? 

Het psychologisch onderzoek naar deze mechanismen is sinds het begin van de 21e eeuw gerelateerd aan de cognitieve neurowetenschappen en de neuropsychologie. Daardoor raakt de kennis van cognitieve functies steeds inniger vervlochten met het begrip van hersenfuncties. Recente theoretische modellen veronderstellen dat de hersenen continu predicties genereren over onze omgeving, predicties die we vervolgens corrigeren en zodoende onze perceptie en acties bepalen. Dit handboek bespreekt het menselijk functioneren vanuit een dergelijk theoretisch kader. Tegelijk plaatst het de huidige inzichten in de historische context, zodat je een diepgaande kennis verwerft van het menselijke denken en doen.

Blader in het boek
€ 65
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Owl Press

pag.

880

uitgave

01/02/2020

materiaal

Hardcover

formaat

215 × 275 mm

status

Op voorraad

ISBN

9789463931441

Anderen kochten ook

de auteur

Durk Talsma

De psychologie van denken en doen

Nog geen reviews