Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

De schaduwjaren

Francis Weyns

Het verhaal van mijn twee grootvaders in de oorlog, zwart en helemaal fout

Op 29 mei 1948 werd Gaston Delbeke gefusilleerd wegens collaboratie in Wereldoorlog II. Hij was de grootvader van auteur Francis Weyns. Dit vernam Weyns echter pas meer dan 60 jaar later, toen zijn moeder hem dit vertelde na zoveel schaduwjaren en stilzwijgen. Nooit eerder was hierover in de familie gesproken, Francis Weyns had ook geen enkele binding met die naargeestige periode uit de geschiedenis.

En dus besloot hij het verhaal van zijn grootvader, en alles wat ermee te maken had, te gaan uitzoeken en neerschrijven. Een tweede grote verbazingoverviel hem toen bleek dat ook de derde echtgenoot van zijn grootmoeder, Jan Van Ceulebroeck (die hij had gekend als de minzame ‘Papa Jean’), een oorlogsmisdadiger was geweest die als kampbewaker aan de Holocaust had deelgenomen. Dit is dus het verhaal van twee grootvaders van één man. Voor hem waren er geen excuses voor hun wandaden. Uit de feiten, die Weyns met ongelofelijke ijver heeft onderzocht en verzameld, blijkt dat ze beiden hopeloos fout en schuldig waren. 

Francis Weyns (°1965) studeerde in 1992 af als historicus en werkt als Cultural Marketing Manager.

Blader in het boek
€ 22,99
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Actua

pag.

264

uitgave

29/04/2019

materiaal

Softcover

formaat

150 x 230 mm

status

Op voorraad

ISBN

9789463930246

"De zoektocht van de kleinzoon is integer en beklijvend, het relaas van de feiten onthutsend"

Bruno de Wever

Anderen kochten ook

de auteur

Francis Weyns

De schaduwjaren

Nog geen reviews