Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

De stilte van de muziek voor Bach

Liesbet Vereertbrugghen
Nicole Van Opstal
Hendrik Vanden Abeele

Zestig sleutelwerken uit tien eeuwen muziek (600–1600)

Design: Studio Luc Derycke

Auteurs: Liesbet Vereertbrugghen, Nicole Van Opstal, Hendrik Vanden Abeele

Muziek uit middeleeuwen en renaissance wordt vaak geassocieerd met stilte en verstilling, met sereniteit en ingetogenheid. Musicologe Liesbet Vereertbrugghen (producer-netcoördinator bij Klara) zoekt naar een verklaring in vele lagen van de muziek. Want muziek staat altijd in relatie tot een wereldbeeld, tot een maatschappij, tot een intellectuele of spirituele overtuiging, tot een esthetische strekking. Muziek heeft altijd een functie, gewoon ‘bekoren’ is er ook een.

Samen met co-auteurs musicologe Nicole Van Opstal (presentator bij Klara) en musicus Hendrik Vanden Abeele (artistiek leider Psallentes) bespreekt ze zestig sleutelwerken uit middeleeuwen en renaissance, tijdloze muziek die gestaag beweegt en rustig zweeft op de tactus, de op- en neergaande beweging van de hand, ingegeven door het ritme van de hartslag.  Stille muziek zonder drift of begeerte want dat was des duivels. Zowel het eenstemmige gregoriaanse kerklied, het liefdeslied van de troubadour, het organum van Perotinus, het motet van De Machaut, de mis van Ockeghem, het madrigaal van Adriaen Willaert als het Franse chanson van Lassus drijven op die traagheid. Het is muziek die de tijd neemt, maar ons ook tijd teruggeeft…

Een afspeellijst van 5 uur 25 minuten muziek is te beluisteren via een toegevoegde QR-code of link. Met wel honderddertig afbeeldingen van kunstwerken in volle kleur is dit een lees-, luister- én kijkboek.

€ 39,99
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Art

pag.

320

uitgave

05/09/2020

materiaal

Softcover

formaat

240 × 300 mm

status

Op voorraad

ISBN

9789463932448

"Een bijzondere dialoog tussen hedendaagse en oude kunst"

Anderen kochten ook

de auteur

Liesbet Vereertbrugghen

de auteur

Nicole Van Opstal

de auteur

Hendrik Vanden Abeele

De stilte van de muziek voor Bach

Nog geen reviews