Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

De Vlaamse canon: een aanzet tot

Stijn Van der Stockt
Geert Stadeus

Bij het aantreden van de Vlaamse regering-Jambon I deed één welbepaalde passage uit het regeerakkoord veel stof opwaaien: een 'pluralistisch samengestelde wetenschappelijke commissie' zou een Vlaamse canon samenstellen, die ‘complexloos' om moest gaan met 'wie we zijn en waar we vandaan komen'. Voorwaar een identitair mijnenveld waar geen enkele serieuze mens zich aan wou wagen. Daarom namen de iets minder serieuze mensen Stijn Van der Stockt en Geert Stadeus die nobele taak alvast op zich. 

Ter ieders leering ende vermaeck, en niet gehinderd door de vervelende eigenschap van wetenschappers om altijd op zoek te gaan naar de waarheid, navigeren deze model-Vlamingen complexloos door het ABC van onze roemrijke beschaving in meer dan 150 onderwerpen. Van de aardappel, die ook door Jeroen Meus bezongen werd, tot de kleine zelfstandige, de hoeksteen van onze vaderlandse economie. 

Geschikt voor jong en oud, man en vrouw, allochtoon en autochtoon, links en rechts, en zeker voor de extremen op al die spectra.

Blader in het boek
€ 22,99
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Actua

pag.

250

uitgave

19/09/2020

materiaal

Softcover

formaat

128 x 200

status

Op voorraad

ISBN

9789463932745

Anderen kochten ook

de auteur

Stijn Van der Stockt

de auteur

Geert Stadeus

De Vlaamse canon: een aanzet tot

Nog geen reviews