Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

De wereld red je niet met minder, minder, minder

Jan Deschoolmeester
Thomas Rotthier

Groen denken 2.0: dit is de toekomst

Iedereen kent intussen de prangende problemen van onze planeet: het klimaat warmt op, energie wordt duurder, water en grond raken vervuild, de biodiversiteit wordt aangetast en heel veel mensen leven in armoede en/of migreren.

Het klassieke groene antwoord hierop is: minder consumeren, kleinschaliger denken, minder menselijk ingrijpen in de natuur. 

Maar daarmee zullen we het niet redden, integendeel. We moeten kiezen voor groen denken 2.0. Inzetten op economische groei en vooral op technologie: precisielandbouw, kweekvlees, nieuwe vormen van kernenergie, geothermie, het uit de lucht halen van CO2, CRISPR enz.

Meer welvaart creëren en tegelijk de wereld redden: dat moet onze ambitie zijn. Zonder taboes en doemdenken. De verzoening van milieu, markt, menselijk vernuft en welzijn. Laat dit boek een blauwdruk zijn voor een hoopgevend toekomstbeeld. Eén waar meer welvaart op een schonere planeet mogelijk moet kunnen zijn. 

Filosoof Thomas Rotthier en bio-ingenieur Jan Deschoolmeester zijn mede-oprichters van ecomodernisme.be.

€ 24,99
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Actua

pag.

296

uitgave

28/05/2022

materiaal

Softcover

formaat

150x220 mm

status

Op voorraad

ISBN

9789463935623

Anderen kochten ook

de auteur

Jan Deschoolmeester

de auteur

Thomas Rotthier

De wereld red je niet met minder, minder, minder

Nog geen reviews