Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

De zomer van het aas

Simon Johannin

De kadavers van zesenveertig schapen, per ongeluk gedood door de honden van het gehucht, liggen opgestapeld onder de smoorhete golfplaten van de schaapskooi, in afwachting van de vilder. De kinderen spelen wie het langst de bedwelmende lijklucht kan verdragen.

De verteller en zijn vriend Jonas groeien op in een Frans white trash-milieu dat mijlenver afstaat van de idyllische omgeving waar Belgen en Nederlanders bij voorkeur hun buitenhuis bezitten. Maar hun jeugd is niet van alle lichtheid, tederheid of schoonheid verstoken. In een drieluik – kindertijd, tienertijd, begin van de volwassenheid – volgen we de initiaties van de levenshongerige verteller.

Simon Johannin schetst in De zomer van het aas de zorgeloze wreedheid van een plattelandsjeugd op een afgelegen Franse berg, omringd door armoede, alcohol en geweld, vuil en verveling, de alomtegenwoordige dood van dieren en mensen. Johannin hanteert daarbij een filmische schrijfwijze met een grote poëtische zeggingskracht.

Vertaald door Rokus Hofstede: vertaler van Franse literatuur, essayistiek en filosofie. Tot de door hem vertaalde auteurs behoren Michon, Perec en Ramuz, Ernaux en Lamarche, Bourdieu en Latour. Als duo met Martin de Haan vertaalde hij Proust, Jauffret en Huysmans. (Zie www.hofhaan.nlwww.maximen.nl)

€ 20,99
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Literatuur

pag.

128

uitgave

14/10/2019

materiaal

Softcover met buikband

formaat

140 x 200

status

Op voorraad

ISBN

9789463930680

"Schitterende peiling van wat het is om jong te zijn"

Le Monde

Anderen kochten ook

de auteur

Simon Johannin

De zomer van het aas

Nog geen reviews