Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

DIVA Wonderkamer I

Taro Miki
Paul Huvenne
Romy Cockx
Sven Duprez
Axel Vervoordt

DESIGN
Studio Luc Derycke

DIVA zal gerenommeerde designers en curatoren uitnodigen voor een hedendaagse interpretatie van de Wunderkammer, een kamer waarin een kunst- en rariteitenverzameling, objecten van over de hele wereld tentoongesteld worden. De Wonderkamer stamt uit het roemrijke verleden van de stad Antwerpen, die tot in het midden van de zeventiende eeuw weg leidde in de productie en distributie van kunst en luxe goederen. Zilverwerk, juwelen, edelstenen en exotische rariteiten zoals kokosnoten, schelpen en felbegeerde koralen. Axel Vervoordt, na zijn befaamde reeks biënnale tentoonstellingen in het Palazzo Fortuny te Venetië, zal het voortouw nemen.  

De catalogus die gepubliceerd zal worden voor de tentoonstelling ‘Axel Vervoordt, Wonderkamer 1’ in het nieuwe Diamantmuseum Antwerpen is de tweede uitgifte van een betaalbare serie DIVA ‘magazines’, die de afgesloten wereld van luxe kunsten en ambachten.

Axel Vervoordt (°1947, Antwerpen, België) is bekend als verzamelaar, antiquaris, interieurvormgever en, meest recent, curator. Met royalty, rocksterren, financiers, techmagnaten en kunstenaars als deel van zijn cliënteel is hij een van werelds voornaamste smaakmakers. Onderzoeken naar de aard van het zijn en concepten van tijd en ruimte zijn wat hem het meeste dwingen; hij brengt zijn opvattingen over door zijn geïnspireerde inrichtingen van objecten en interieurs. Voor sommigen lijkt het uiten van de verhevenheid in het materiaal misschien tegenstrijdig, maar Vervoordt is van mening dat, net als bij een Zen koan, waarheid kan worden vervat in paradox en ambiguïteit.

thema

Art

pag.

96

uitgave

2018

materiaal

-

formaat

190 x 250 mm

status

-

ISBN

978 94 9304 503 3

de auteur

Taro Miki

de auteur

Paul Huvenne

de auteur

Romy Cockx

de auteur

Sven Duprez

de auteur

Axel Vervoordt

DIVA Wonderkamer I

Nog geen reviews