Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

DNA

Lieven Scheire

Hoe de menselijke genetica ook jouw leven zal veranderen

Een halve eeuw geleden al huppelden de eerste mensen op de Maan, maar pas de jongste jaren geeft ons DNA zijn geheimen prijs. De ene doorbraak volgt de andere in sneltempo op en het gaat zo hard dat de wetgeving hopeloos achterophinkt. Gelukkig is Lieven Scheire wel mee met de laatste ontwikkelingen. Niet alleen maakt de wetenschapscomedian de nieuwste inzichten in het DNA-onderzoek aanschouwelijk, Scheire werpt ook de vraag op wat we daar nu eigenlijk mee zijn.

De eerste genetisch gemanipuleerde mens is intussen geboren, maar zou u uw eigen kind genetisch laten aanpassen? Zo kunt u zware ziektes voorkomen en meteen kunt u uw kind ook wat extra talenten toestoppen. Moet de politie toegang krijgen tot het DNA van burgers? U kunt vrezen voor een politiestaat, maar nieuwe DNA-technieken werpen wel nieuw licht op moordzaken die lange tijd onopgelost bleven. Laat u uw DNA uitlezen voor stamboomonderzoek? Prima, maar dan achterhaalt u mogelijk een vervelende waarheid over de huwelijkse trouw van uw grootmoeder.

Heel binnenkort wordt er zeer veel mogelijk en we moeten stilaan nadenken over de beslissingen die we moeten nemen. Lieven Scheire werpt een blik vooruit naar de nabije toekomst en u mag zelf beslissen of die toekomst u hoopvol of angstig stemt. Ondertussen kunt u wel uitpakken met honderden razend interessante weetjes over ons DNA.

Blader in het boek
€ 22,99
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Actua

pag.

192

uitgave

23/11/2019

materiaal

Softcover

formaat

150 x 230 mm

status

Op voorraad

ISBN

9789463931069

Anderen kochten ook

de auteur

Lieven Scheire

DNA

Nog geen reviews


27/11/2019
Een boek dat je moet lezen.

09/12/2019
Prachtig geschreven boek. Soms grappig, soms beangstigend, maar het stemt vooral tot (dringend) nadenken over hoe we onze toekomst willen vorm geven.

23/04/2020
Ik moet eerlijk zeggen ik lees nooit een boek. Heb er dan ook geen interesse in en vind maar weinig boeken die mij boeien. Maar heel eerlijk gezegd dit boek van Lieven Scheire DNA kan mij echt wel bekoren. Moet wel zeggen dat ik al een grote fan van Lieven en ook van het onderwerp DNA was. Maar had nooit gedacht dat dit boek zo makkelijk en vlot zou lezen. Had deze oorspronkelijk gekocht om mijn tijd in quarantaine wat nuttig te besteden ipv de hele dag op men smartphone bezig te zijn. Ik kocht dit boek een week geleden en elke dag lees ik zeker enkele pagina's. Ben nu al ruim over de helft van het boek en moet zeggen dit smaakt naar meer. Dus deze week heb ik dan maar ook zijn ander boek Fysica besteld, hoop dat het me even veel kan bekoren als dit boek. Dus conclusie een echte aanrader! Zelf voor mensen die nooit een boek lezen, haha.