Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Een boekje troost

Jürgen Pieters

Moeder, waarom lezen wij? Al eeuwenlang horen we dat boeken goed zijn voor onze mentale gezondheid: ze bieden ons wijsheid en inzicht. Maar vooral: ze zorgen ervoor dat we ons beter voelen wanneer het slecht gaat. Boeken bieden troost: schrijvers van vroeger zeggen het voor en lezers van vandaag zeggen het hen na. Maar wat is dat eigenlijk, troost? Hoe werkt dat bijzondere gevoel dat we allemaal kennen? Waarom vinden we die troost vaker niet dan wel? Wat hebben we nodig om écht getroost te worden? En waarom kunnen boeken dat vaak beter dan de mensen rondom ons?

Iedereen blijkt dezer dagen op zoek naar troost. Iedereen kent het gevoel, maar toch is het voor iedereen verschillend. Een ultiem antwoord op de voorgaande vragen bestaat dus niet. En toch moeten we ze blijven stellen. In Een boekje troost gaat prof. letterkunde Jürgen Pieters op zoek naar de geheimen van troostende literatuur. In 28 korte hoofdstukken heeft hij het onder meer over Homerus, Dante, Shakespeare, George Sand en J.M. Coetzee. De antwoorden op de grote vragen komen druppelsgewijs. Zo gaat dat nu eenmaal met troost.

€ 23,99
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Literatuur

pag.

ca. 240

uitgave

04/10/2021

materiaal

Linnen Hardcover

formaat

128x200

status

Op voorraad

ISBN

9789463936033

Anderen kochten ook

de auteur

Jürgen Pieters

Een boekje troost

Nog geen reviews