Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Een klein afscheid (paperback)

Joris Hessels
Uus Knops

Veertien ontmoetingen over afscheid nemen van mensen die er nog zijn

Afscheid nemen bestaat niet, zo zong Marco Borsato het en misschien heeft hij wel gelijk. Hoewel we voelen dat we soms afstand moeten nemen van mensen, blijkt dat in realiteit knap lastig. En dan bedoelen we voor één keer niet het afscheid van mensen die er niet meer zijn, maar van hen die er wel nog zijn. Levend afscheid. Zoiets.

In Een klein afscheid, kijkt Joris Hessels naar de vele vormen van afscheid nemen. De talloze jeugdkampen waaraan je schoorvoetend begint maar die steeds het toneel worden van hartverscheurende taferelen. Of de lange stoet van ex-geliefden, jeugdvrienden en oude schoolgenoten. Mensen die ooit heel nabij waren, maar door omstandigheden niet meer. Allen zijn ze ergens in ons hoofd en hart blijven hangen als onafgeronde levens die niet het eindpunt hebben gekregen dat ze wel verdienen.

In veertien ontmoetingen gaat Joris Hessels op zoek naar de knelpunten van afscheid nemen. Wat we tegenkomen is schoonheid, genegenheid en steeds weer de onmacht om elkaar vaarwel te zeggen.

Dit boek bevat een verhelderende nabeschouwing door psychiater Uus Knops, waarin ze toont hoe iedereen vroeg of laat met afscheid te maken krijgt en hoe dergelijke ‘snoei’, naast verdriet, ook persoonlijke groei met zich kan meebrengen.

€ 22,99
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Actua

pag.

ca. 220

uitgave

20/10/2021

materiaal

Hardcover met softwikkel

formaat

128 × 200 mm

status

Op voorraad

ISBN

9789463933223

Anderen kochten ook

de auteur

Joris Hessels

de auteur

Uus Knops

Een klein afscheid (paperback)

Nog geen reviews