Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Een wonderlijk gemis

Christophe Ono-dit-Biot

César heeft besloten te sterven. Het leven is zijn kleur verloren sinds zijn vrouw Paz stierf, en hij gelooft niet dat hij hun zoon, het kind dat zo op haar lijkt, gelukkig kan maken. Op het moment dat hij zijn dood orkestreert, belt een jonge vrouw bij hem aan die zijn plannen dwarsboomt. Zij is een Griekse architectuurstudente en beweert Césars buurvrouw te zijn, ook al heeft hij haar nog nooit gezien. Hoewel, is hij daar wel zeker van? Waarom is ze zo geïnteresseerd in zijn bibliotheek vol oude auteurs? Waarom is ze zo attent tegenover hem? Stilaan herontdekt César in de jonge studente wat hij verloren achtte.

Van een getraumatiseerd Parijs tot de zonnige kusten van Italië, Een wonderlijk gemis is het verhaal van een man die wordt gered door jeugd, schoonheid en de kracht van mythen. Een man die begrijpt dat het eindelijk tijd wordt om vader te worden en zijn kostbaarste bezit door te geven.

Vertaald door Sanne van der Meij: 
vertaalster (Frans & Engels) met een zwak voor literaire romans. Ze vertaalde onder meer werk van Didier Eribon, Violaine Huisman en Véronique Bizot.

Blader in het boek
€ 22,99
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Literatuur

pag.

-

uitgave

20/07/2019

materiaal

Softcover met buikband

formaat

140 x 220 mm

status

Op voorraad

ISBN

9789463930161

Anderen kochten ook

de auteur

Christophe Ono-dit-Biot

Een wonderlijk gemis

5
Gebaseerd op 2 reviews


27/08/2019
César, een veertigjarige journalist met een voorliefde voor de klassieke oudheid, beslist te sterven. Het lukt hem niet om het vertrek en de daaropvolgende dood van zijn vrouw Paz te verwerken, en hij gelooft niet dat hij zo nog een goede vader voor hun zoontje van zes kan zijn. Omringd door zijn boeken vol Griekse en Romeinse mythen begint hij pillen te nemen, maar dan wordt er met aandrang bij hem aangebeld. Versuft opent hij de deur en komt oog in oog te staan met een twintigjarige studente, die beweert zijn overbuurvrouw te zijn.
Wat volgt is een verhaal dat meandert langs herinneringen aan zonovergoten vakanties met Paz langs de Middellandse Zee, de bakermat van zijn geliefde oudheid, en mondaine Parijse feestjes waarop zijn jonge overbuurvrouw en haar vrienden het leven vieren en de spanningen van deze tijd ontvluchten. Steeds heerst er dreiging op de achtergrond: in de scènes met Paz het vertrek van zijn vrouw, in Parijs de sfeer van onheil na de terreuraanslagen in Frankrijk. En telkens nadrukkelijker rijst de vraag: wie is die mysterieuze buurvrouw eigenlijk? Is zij echt? Of is zij de incarnatie van een Griekse godin die hem op de drempel van de dood naar het leven moet terughalen? Is dit een hallucinatie?
De oorspronkelijke titel is Croire aux merveilleux, geloven in het wonderlijke. Zoals Christophe Ono-dit-Biot zelf aangeeft is het boek een hommage aan de oudheid, de bron van onze Europese beschaving, en aan de kracht van mythen en literatuur. In een chaotische wereld vindt de mens houvast en redding bij verhalen en bij dromen, maar ook bij mooie herinneringen, zoals die aan de (verhalen uit de) eigen kindertijd en jeugd, én in het zorgen voor anderen. Die aandacht voor het wonderlijke in het leven zorgt voor een katharsis. Of dat ook voor César opgaat, kan je lezen in Een wonderlijk gemis, een boek dat blijft nazinderen en nieuwsgierig maakt naar een vorige roman van CODB, Plonger, dat het verhaal vertelt van de ontmoeting tussen César en Paz, hun leven samen en de verwijdering tussen hen.
Mooie uitgave, sensuele maar subtiele taal, ook de emoties worden gevoelig maar subtiel beschreven. Fascinerend boek.
Met dank aan Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts voor het recensie-exemplaar.

30/08/2019
Ontroerend. Zinnelijk. Meeslepend. Ik was diep geraakt door dit boek. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen.