Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Heldendom

​Gretel Van den Broek

Verzet en verraad. Het verhaal van Staf Van Boeckel.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog sluit de Lierse politieagent Staf Van Boeckel zich aan bij het verzet. Al snel wordt hij gearresteerd, gemarteld, naar Breendonk en Duitse kampen gevoerd. Na de bevrijding besluit hij over de oorlog te zwijgen. Kleindochter Gretel Van den Broek ging jarenlang op zoek naar dit verzwegen verhaal, naar wat haar lieve grootvader nooit vertelde. Ze reconstrueert zijn daden, en verwerkt ze op literaire wijze. Ze zoekt naar hoe haar grootvader de oorlogsjaren beleefde, en hoe het verleden doorleeft in het heden. Heldendom wordt zo een biografie, een roman en een hartverscheurend heldenverhaal. Het is bovenal een belangrijk boek dat prangende vragen stelt over onze omgang met het verleden, hoe ermee te leven en wat ervan te leren.

Gretel Van den Broek is auteur en schrijfdocente. Ze publiceerde eerder romans en journalistieke boeken, en nu knoopt ze al deze kunde samen om het voor haar absoluut noodzakelijke Heldendom te schrijven.

Blader in het boek
€ 21,99
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Literatuur

pag.

ca. 208

uitgave

10/03/2021

materiaal

Softcover met flappen

formaat

150x220

status

Op voorraad

ISBN

9789463934183

Anderen kochten ook

de auteur

​Gretel Van den Broek

Heldendom

Nog geen reviews