Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Het no-nonsense meditatieboek

Dr. Steven Laureys

Over hoe bewust zijn je mentale en fysieke gezondheid kan versterken

Neuroloog en 'topdokter' Steven Laureys doet al meer dan 20 jaar baanbrekend onderzoek naar het menselijke bewustzijn. Nu bestuderen hij en zijn team samen met internationale collega's de effecten van meditatie op de hersenen. Hiervoor plaatste hij onder meer het brein van meditatie-expert en boeddhistische monnik, Matthieu Ricard onder zijn scanner. De resultaten waren ronduit spectaculair: Ricard wist zijn gedachtestroom vrijwillig nagenoeg helemaal te controleren. Tijdens eerder onderzoek toonde Ricard al het hoogste vermogen tot geluk dat ooit werd gemeten.

Je moet echter helemaal geen monnik of neuroloog zijn om de positieve veranderingen van meditatie te ervaren. Meditatie kan het leven van iedereen veranderen. Minder stress, een betere nachtrust en meer focus zijn slechts enkele bewezen effecten.

De lezer krijgt in dit boek inzicht in de werking van meditatie en de effecten op lichaam en geest. Daarnaast wordt hij via een aantal toegankelijke oefeningen gestimuleerd om zelf te mediteren en wees gerust dat moet niet in lotushouding maar kan verrassend informeel. Ook vertellen een reeks meditatie-beoefenaars waarom en hoe ze mediteren: Advocaat Jef Vermassen, CEO Wouter Torfs, topatleet Thomas Van der Plaetsen, presentatrice Evi Hanssen, politica Petra De Sutter, yogi Joachim Meire, zangeres Eva de Roovere, psychiater Edel Maex én Steven Laureys zelf.

Blader in het boek
€ 22,99
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Actua

pag.

208

uitgave

15/03/2019

materiaal

Softcover

formaat

150 x 230 mm

status

Op voorraad

ISBN

9789089316394

"Het boek van Steven Laureys opent spannende perspectieven"

Matthieu Ricard

Anderen kochten ook

de auteur

Dr. Steven Laureys

Het no-nonsense meditatieboek

Nog geen reviews


25/04/2019
Heel interessant boek.
Wetenschappelijk onderbouwd.
Toont aan dat meditatie helemaal niet zweverig hoeft te zijn.

18/09/2019
Ben reeds een overtuigde yoga-beoefenaar, en besef dat "tijd voor mezelf" en "even stilstaan" nuttig kunnen zijn, maar bezit nog niet de kracht om effectief de stap te zetten naar het zelf mediteren op momenten die voor mij ok zijn. De stukjes die ik las en de bewoordingen "Als je doet wat je kan is het ok", "je moet niets" waren reeds heel geruststellend. Ook de no nonsense taal van het boek vind ik heel aangenaam. Ben benieuwd naar de rest ...

12/02/2022
Het boek brengt inzicht in de uitwerking van meditatie op ons brein .Met praktische oefeningen en overwegingen,die ons bewustzijn vergroten en die de verbinding met anderen en de natuur versterkt.Een boek om te lezen en te blijven gebruiken als richtlijn naar een leven in evenwicht.