Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Het voordeel van de twijfel

Stefaan Van Brabandt

Hoe filosofie je leven kan veranderen

Dit boek stelt vragen over tegenslag, status, werk, eten, liefde, sociale rechtvaardigheid, geluk en opvoeding. Is tegenslag altijd slecht? Hoe verstandig is het om je hele identiteit te laten afhangen van je status? Zouden we met zijn niet beter wat minder werken? Mogen we dieren eten? Zit romantiek liefde in de weg? Waarom moeten we zorg dragen voor elkaar en de planeet? Wat willen we doorgeven aan onze kinderen? En heeft het zin om geluk na te streven? 

Het biedt geen inleidend historisch overzicht van de verschillende stromigen, thema’s en denkers uit de filosofie, maar wil voor actuele en universele, persoonlijke én maatschappelijke vragen en problemen inzichten aanreiken uit de ideeëngeschiedenis van de filosofie. Wat zowel aan het boek als aan het tv-programma ten grondslag ligt, is de overtuiging dat het rijke gedachtengoed uit de filosofie nog steeds actueel, relevant en bevrijdend is en dat de denkbeelden van de grote filosofen uit de geschiedenis ons leven vandaag nog steeds kunnen verrijken, inspireren en verbeteren. 

Filosoof Stefaan Van Brabandt (Gent, 1979) schreef met dit boek een verdiepende aanvulling op de 8-delige filosofische documentaire-reeks die hij samen met Bram Van Splunteren in 2014 voor Canvas maakte.

Blader in het boek

thema

Actua

pag.

240

uitgave

05/12/2014

materiaal

Hardcover

formaat

130 x 200 mm

status

Uitverkocht

ISBN

9789089314734

"Filosofie is stoppen met weten en beginnen met denken. Filosofie doet stilstaan, afstand nemen, vragen stellen. Haar niet-aflatende missie is: twijfel zaaien. Onrust stoken. Wat vaststaat, aan het wankelen brengen."

Anderen kochten ook

de auteur

Stefaan Van Brabandt

Het voordeel van de twijfel

Nog geen reviews