Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Ik, wij, zij

Rudi Laermans

Sociologische wegwijzers voor onze tijd

Ik, wij, zij. Die drie persoonlijke voornaamwoorden vormen het uitgangspunt voor een reeks sociologische beschouwingen over onze tijd.

We leven in een geïndividualiseerd tijdperk. Mensen kunnen hun leven beter vormgeven dan tijdens pakweg de jaren vijftig, maar die toegenomen vrijheid gaat samen met onvrijheid, met een arbeidend zichzelf-zijn en een  gemoedsstemming die pendelt tussen manie en depressie. Wij. Het populisme van ‘wij’ tegen ‘zij’ is doortastend. Een als homogeen voorgestelde volkswil zet de democratie onder druk. Tegelijk ontluikt in de creatieve economie, het onderwijs of de kunstensector een heel ander ‘wij’ dat inzet op  samenwerking.

Zijn die twee voorstellingen verzoenbaar? Zij. Geen samenleving zonder communicatie. Oude en nieuwe media bieden communicatieve soevereiniteit: tv of smartphone zet je naar believen aan of uit. De media functioneren echter ook als een polariserend ‘zij’ dat ons voortdurend opjut om te spreken en te moraliseren. Met essayistische flair neemt auteur Rudi Laermans onze maatschappij onder de loep, op een afwisselend speelse en stellige  manier. Daarbij komen de kerngedachten aan bod van toonaangevende denkers als Ulrich Beck, Michel Foucault of Niklas Luhmann. 

Ik, wij, zij is een verrijkend boek voor iedereen die het doen en laten van de hedendaagse mens wil vatten.

Blader in het boek
€ 30
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Owl Press

pag.

208

uitgave

25/01/2020

materiaal

Softcover

formaat

150 × 230 mm

status

Op voorraad

ISBN

9789463931311

"Ik, wij, zij is een rijke essaybundel over individualisme, populisme, neoliberalisme, communalisme – zelfs over Twitter. "

Marc Reynebeau (De Standaard der Letteren, ****)

Anderen kochten ook

de auteur

Rudi Laermans

Ik, wij, zij

Nog geen reviews