Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Jazzz

Anne-Mie Van Kerckhoven

Jeroen Olyslaegers Leen Huet Pol Hoste Koen Peeters Arnoud van Adrichem & Jan Lauwereyns Alfred Schaffer Patrick Bassant Martijn den Ouden Peter Verhelst

DESIGN
Studio Luc Derycke

Jazzz brengt negen literaire topteksten bij het werk van Anne-Mie Van Kerckhoven. De tien auteurs die meewerkten aan het boek, schreven hun teksten onder meer op basis van 24 'heilige' boeken die Anne-Mie Van Kerckhoven inspireren bij het maken van haar beelden en installaties. Zelf sloot AMVK haar beelden af met een trialoog, bestaande uit de collage en montage van drie auteurs van de 24: de mystica Marguerite Porete, de hermeticus Giordano Bruno en de filosoof Herbert Marcuse. De beelden voor dit samenspel verwijzen naar softporno, mystiek, underground strips, cartoons, kosmologie, fotografie, exacte wetenschappen en computeranimatie. Er ontstaat een woekering van modellen, waarin Van Kerckhoven met haar vrouwelijke blik, intuïtie, drift, agressie, ritme, klank en gebaar de aannames van onze rationele, gemediatiseerde cultuur met kritische vragen bestookt. Om ruimte te geven aan het sublieme, het mysterie, de grenservaring, de herinnering aan het oneindige, de extase.  

€ 29.50
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Art

pag.

124

uitgave

2015

materiaal

Softcover

formaat

260 x 170 mm

status

-

Taal

Nederlands

ISBN

978 94 9232 115 2

de auteur

Anne-Mie Van Kerckhoven

Jazzz

Nog geen reviews