Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Je sociale ik

Liesbeth De Winter
Stijn Meuleman

Handboek sociale psychologie

Waarom doe je soms dingen waar je helemaal geen zin in hebt, louter omdat iemand jou daartoe verzoekt? Wat is de impact van influencers op jouw oordeel? Ben je je ervan bewust dat je vaak anderen imiteert wanneer het op je gedragskeuzes aankomt? En waarom voel je je soms zo zelfverzekerd en welbespraakt in het bijzijn van bepaalde mensen, maar ga je in het gezelschap van anderen onzeker over je woorden struikelen? 

In Je sociale ik verkrijg je via een aantal basisconcepten uit de sociale psychologie zicht op hoe individuen beïnvloed worden door anderen, maar leer je ook hoe mensen zelf invloed kunnen uitoefenen op hun sociale omgeving. 

Een aantal grensverleggende en beroemde experimenten vormen de leidraad voor deze ontdekkingstocht doorheen ons sociale gedrag. De auteurs benaderen deze onderzoeken echter met de nodige kritische ingesteldheid en nuancering. 

Dit boek behandelt thema’s als hulpverlenend gedrag, agressie, macht, gehoorzaamheid, attitudes, vooroordelen, stereotypen en groepsdruk, vaak met een link naar de actualiteit en bredere maatschappelijke thema’s. 

Blader in het boek
€ 40,00
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Owl Press

pag.

392 pag.

uitgave

06/09/2021

materiaal

Softcover

formaat

190 x 240 mm

status

Op voorraad

Taal

Nederlands

ISBN

9789463934763

Anderen kochten ook

de auteur

Liesbeth De Winter

de auteur

Stijn Meuleman

Je sociale ik

Nog geen reviews