Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Kathedralen van de industrie

Alexander Dumarey

Industrieel erfgoed is hip. Fabrieksgebouwen, ketelhuizen, machinekamers en loodsen krijgen nieuwe bestemmingen. Sommige worden gesloopt, andere herbestemd tot winkelpanden, lofts of kantoren. Nog andere fabrieken staan er verkommerd bij. Niet iedereen gaat zomaar op de barricade staan om dit erfgoed te beschermen. Dat weet het Gentse Industriemuseum maar al te goed. Daarom organiseert het in 2021 de expo 'Kathedralen van de Industrie'. Daarin worden enkele tientallen industriële textielsites uit Gent in hun oude én hun nieuwe jas getoond. Foto's uit de oude doos worden vergeleken met foto's van vandaag. Zwart-wit van toen staat zij aan zij met kleur van nu. Met tekst en uitleg. Dit (h)eerlijke boek laat je stuk voor stuk fascinerende plekken en verhalen herontdekken.

Fotograaf Alexander Dumarey, die zelf tussen de Gentse textielfabrieken opgroeide, is huisfotograaf bij VRT NWS en bekend van 'Markante plekken' en 'Op reis met Vlaamse meesters'.

€ 22,99
Status: uitverkocht
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Actua

pag.

104

uitgave

21/04/2021

materiaal

Hardcover

formaat

268x212 mm

status

Uitverkocht

ISBN

9789463934329

Anderen kochten ook

de auteur

Alexander Dumarey

Kathedralen van de industrie

Nog geen reviews