Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Ken jezelf - editie 2021

Yvan Houtteman

Inleiding in de filosofie

In tijden waarin alles een direct praktisch nut moet hebben, vragen sommigen zich af: wat ben je nu met filosofie? Nochtans is filosoferen de manier bij uitstek om te ontsnappen aan de waan van de dag en stil te staan bij wat er echt toe doet. Door te denken leer je jezelf kennen. 

Ken jezelf is een inleidend handboek over filosofie. Het boek volgt een historische lijn waarbij de belangrijkste ideeën en stromingen worden behandeld. Voorts belicht elk hoofdstuk een van de ‘grote vragen’, zoals de vraag of er absolute waarheid bestaat, of we een vrije wil hebben, wat geluk is of wat de verlichting ons heeft bijgebracht. De antwoorden zijn niet eenduidig, maar tasten af en laten de lezer zelf tot een oordeel komen. Ten slotte komt in elk hoofdstuk de vraag naar zelfkennis aan bod, nu eens psychologisch of existentieel, dan weer politiek of ethisch. Wie ben ik en wat is het ‘zelf’? 

Via deze drie invalshoeken – het historisch overzicht, de grote thema’s en de queeste ‘ken jezelf’ – wordt de lezer verschillende manieren aangereikt om de wereld en zichzelf beter te begrijpen. 

Blader in het boek
€ 32,50
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Owl Press

pag.

288

uitgave

06/09/2021

materiaal

Softcover

formaat

160 x 240 mm

status

Op voorraad

Taal

Nederlands

ISBN

9789463934602

Anderen kochten ook

de auteur

Yvan Houtteman

Ken jezelf - editie 2021

Nog geen reviews