Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Macro-economie

Freddy Heylen

Economische groei, werkgelegenheid en werkloosheid, begrotingstekort en overheidsschuld, inflatie, rentevoeten, inkomensongelijkheid, de inkomenskloof tussen rijke en arme landen… Macro-economische ontwikkelingen behoren tot het nieuws van elke dag. Dit handboek richt zich zowel tot studenten als tot een breed publiek van geïnteresseerden. Het biedt inzicht in het verloop van de belangrijkste macro-economische variabelen, hun onderlinge samenhang, en de mogelijke invloed daarop van het beleid.

Deze vierde editie bevat naast een coherent theoretisch denkkader ook veel voorbeelden uit de reële wereld en ruim dertig uitgewerkte toepassingen. Die leiden de lezer doorheen de belangrijkste macro-economische ontwikkelingen en (beleids)discussies van de laatste vijftien jaar: de financiële en economische crisis die in 2008 uitbrak, de eurocrisis, de coronacrisis, de zeer lage rente en de mogelijkheid van ‘langdurige stagnatie’, het gevoerde monetair en budgettair beleid en de effecten daarvan, de discussies over werkgelegenheid, langer werken en economische groei, de hardnekkig lage inflatie, de toenemende ongelijkheid, enzovoort. Zo leert de lezer de macro-economische realiteit echt vatten.

Blader in het boek
€ 55
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Owl Press

pag.

808

uitgave

02/09/2020

materiaal

Softcover

formaat

190 x 240 mm

status

Op voorraad

ISBN

9789463930307

Anderen kochten ook

de auteur

Freddy Heylen

Macro-economie

Nog geen reviews