Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Maestor Stromae, simplified stories

Peter Verbruggen

Genie met vlinderdas

Simplified Stories zijn vereenvoudigde versies van bestaande boeken. Ze moedigen mensen met beginnende dementie aan om te blijven lezen. En dat zorgt dan weer voor een vertraging van de ziekte. Simplified Stories vertellen de essentie van een verhaal, met kortere zinnen en makkelijkere woorden. Aange­paste typografie, extra afbeeldingen en korte samenvattingen zorgen voor geheugensteuntjes.

Het eerste boek in de reeks Simplified Stories is een aangepaste versie van de biografie Maestro Stromae, over het leven van popster Paul Van Haver.

thema

Pop culture

pag.

144

uitgave

10/03/2016

materiaal

Hardcover

formaat

160 x 220 mm

status

Op voorraad

ISBN

9789089316240

Formidable

Niets liet uitschijnen dat de Brusselse ket Paul Van Haver een wereldster zou worden. Zoon van een Rwandese vader (die hij nauwelijks zag) en een Vlaamse moeder, opgegroeid in Etterbeek, een bescheiden milieu. Nu, op zijn 29, is Stromae (‘maestro’, maar dan anders) een absoluut fenomeen. Hij verkocht miljoenen exemplaren van Alors on Danse, Formidable, Papaoutai en Ta Fête. Hij treedt op voor volle zalen, tot in Amerika. Zijn muzikaliteit en teksten doen denken aan Brel. Hij heeft zijn eigen kledingmerk en een unieke stijl (mét vlinderdas). Maar hij blijft toch ook een beetje een mysterie.

Journalist Peter Verbruggen schreef de biografie van Stromae, vanaf zijn prille jeugdjaren tot en met het wereldsucces. Hij ondervroeg talrijke mensen die in het leven en de loopbaan van Stromae een rol gespeeld hebben. Merkwaardige genoeg is dit pas de eerste échte en volledige biografie van een Belgische superster.

Anderen kochten ook

de auteur

Peter Verbruggen

Maestor Stromae, simplified stories

Nog geen reviews