Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Mens, organisatie en samenleving

Alex Vanderstraeten

Een sociologische kijk op economie en management

Hoe werkt een mens, een organisatie of een samenleving? Dat zijn vragen waarover managers en economen zich het hoofd breken en waarbij sociologie ontbrekende antwoorden kan bieden.  

Sociologie leert ons dat mensen worden beïnvloed door wederzijdse persoonlijke interactie, in kleine groepen, maar evengoed binnen complexe organisaties. Ook in het kader van onze maatschappij wordt het gedrag van individuen tot op zekere hoogte gestuurd door sociale structuren, instituties en culturele normen en waarden. Het zijn de menselijke interacties die aan de basis liggen van het maken van groepen, organisaties en samenlevingen. 

In het boek Mens, organisatie en samenleving gaan we in op sociologie als wetenschap van het sociaal handelen van mensen. Het sociologisch denken wordt uitvoerig uitgewerkt aan de hand van de bestaande sociologische theorieën en benaderingen. We bestuderen de sociale interactie tussen mensen als een eerste aanzet tot coöperatief handelen, om daarna de sociale realiteit van organisaties en samenlevingen te bekijken. Daarbij ligt de nadruk op samenlevings- en samenwerkingsverbanden tussen mensen als sociale systemen, op zoek naar een hogere mate van sociale complexiteit, efficiëntie en maatschappelijke meerwaarde.

Blader in het boek
€ 40
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Owl Press

pag.

344

uitgave

01/02/2021

materiaal

Softcover

formaat

190x240

status

Op voorraad

ISBN

9789463933858

Anderen kochten ook

de auteur

Alex Vanderstraeten

Mens, organisatie en samenleving

Nog geen reviews