Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Mijn zoon, mijn monster

Ingrid Verhelst

‘Als het van François afhangt, wordt het verleden afgeschaft. Zo simpel is dat niet. Ik leef met de gevolgen van zijn verleden. Hij maakte mij moeder van dat monster.’ Op haar oude dag doet Irma Laureys noodgedwongen afstand van haar voormalige leven en begint ze een nieuw bestaan als Irene Lauwers. Dat valt absoluut niet mee. Ze gaat kapot van heimwee en loopt verloren in haar eigen hoofd. Om te ontsnappen aan het alleen-zijn besluit ze een oude droom waar te maken: ze zal een vrouwelijke Permeke worden. Haar aanpak lijkt te werken, tot het verleden weer opduikt in haar tuin, broek op de enkels, armen om de buurvrouw: haar zoon, haar monster.

Ingrid Verhelst schreef een novelle waarin tekst en beeld in een wonderlijke dialoog treden. De plot is onheilspellend, de schilderijen van Herman Van Nazareth bezwerend. Enkel de tijd wijst uit welke waarheid Irma verzwijgt, welke leugens ze handhaaft tot er geen ontkomen meer aan is.

Blader in het boek
€ 22,50
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Literatuur

pag.

160

uitgave

26/09/2020

materiaal

Hardcover met stofwikkel

formaat

128 × 200 mm

status

Op voorraad

ISBN

9789463932769

Anderen kochten ook

de auteur

Ingrid Verhelst

Mijn zoon, mijn monster

Nog geen reviews