Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Mogen we nog wel straffen?

Philippe Noens

Over de (on)zin van streng opvoeden

In dit boek maakt dr. Philippe Noens op vernuftige wijze gebruik van het debat rond de pedagogische tik. De tik wordt een toegangspoort tot een bredere reflectie op hedendaagse opvoeding, opgroeien tijdens een pandemie (en een klimaatopwarming), en jong en ouder zijn anno 2022. De vraag rijst bovendien: als een tik onacceptabel is, wat is dan wél de te bewandelen weg als het op straffen aankomt? Mogen we onze kinderen nog wel straffen? Bestaan er nog wel strenge ouders? En is er überhaupt zoiets als zaligmakend advies? Het mag duidelijk zijn: over opvoeding zijn we nog lang niet uitgepraat. 

“Is het ‘des mensen’ om af en toe ons geduld te verliezen en onze (klein)kinderen met harde hand terecht te wijzen? (Wanneer) zijn fysieke straffen gerechtvaardigd? Zijn het vooral moeders die streng optreden, of zijn het eerder vaders die paal en perk stellen? Is er een verschil tussen een tik en een oorveeg? Is het een goed idee om op een openbare plaats tegen ons kind uit te vliegen? En hoe voelen we ons als we getuige zijn van de woede en frustratie van zo’n (door)slaande ouder? Staan we paf, wandelen we beschroomd verder, of voelen we de behoefte om de ouder erop aan te spreken?”

€ 19,95
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Owl Press

pag.

192

uitgave

04/04/2022

materiaal

Softcover

formaat

128 x 200 mm

status

Op voorraad

Taal

VFXC

ISBN

9789463937702

Anderen kochten ook

de auteur

Philippe Noens

Mogen we nog wel straffen?

Nog geen reviews