Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Psychologie

Marc Brysbaert

Het boek behandelt in 18 hoofdstukken de wetenschappelijke psychologie.

Achtereenvolgens komen aan bod:
- de biologie van het gedrag en de menselijke functies zoals waarnemen, aandacht, leren, taal, denken en motivatie en emotie
- de levensloop, de intelligentie en de persoonlijkheid
- de psychopathologie en psychotherapie, de gezondheidspsychologie, de sociale psychologie en de toegepaste psychologie

thema

Owl Press

pag.

864

uitgave

08/09/2018

materiaal

Softcover

formaat

215 x 275 mm

status

Pre order

ISBN

9789089318657

Een complete inleiding tot de psychologie

Alle klassieke theorieën en onderzoekingen komen aan bod. Daarnaast worden ook de meest recente ontwikkelingen in de psychologie behandeld zoals de cognitieve neuropsychologie, de impliciete persoonlijkheidstests, de effectiviteit van psychotherapie en de laatste ontwikkelingen in de gezondheidspsychologie. Dit boek biedt een complete inleiding tot de psychologie en stelt de student en andere geïnteresseerden in staat om in dit brede vakgebied de biologische, cognitieve en sociaal-culturele invalshoek te onderscheiden en nieuwe ontwikkelingen kritisch te volgen, Er wordt informatie aangeboden die onmisbaar is voor een wetenschappelijk verantwoorde toepassing van de psychologie in de verschillende vakgebieden waar universiteiten en hogescholen mensen voor opleiden.

Dit boek onderscheidt zich door de veelvuldige opname van gegevens en onderzoeksresultaten uit Nederland en België. Studenten vinden in dit boek recente onderzoekingen over kinderopvang, gezinssamenstelling, seksualiteit, rookgedrag, prevalentie van mentale stoornissen, verkeersongevallen, enz. in Nederland en Vlaanderen.

Anderen kochten ook

de auteur

Marc Brysbaert