Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Raoul Servais, Panoramic

Jacques Dubrulle

Raoul Servais is een van de meest innovatieve Belgische filmmakers van de twintigste eeuw. En misschien ook wel de meest productieve, met een rijk oeuvre van twintig animatiefilms en meer dan vijftig prijzen op zijn palmares, waaronder één langspeelfilm, ‘Taxandria’. In 1963 richtte hij aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) in Gent een animatiefilmschool op, toen de eerste in Europa. Tot op vandaag blijft deze grootmeester een inspiratiebron en voorbeeld voor animatiefilmmakers wereldwijd.

In april 2018 werd Raoul Servais negentig en dat blijven we vieren. Met een feest, een overzichtstentoonstelling in zijn thuisstad Oostende en een documentaire van Rudy Pinceel.

Servais’ liefde voor animatie is een gedeelde liefde die vanaf de zomer van 2018 in Mu.ZEE permanent mee beleefd kan worden in de Raoul Servais museumvleugel. Een grote selectie van originele documenten, (cellofaan)tekeningen en films zullen er een permanente plaats krijgen. De museumvleugel is geen eindbestemming voor het rijke oeuvre van deze filmcoryfee maar veeleer een nieuwe start, een inspirerende plek voor jonge filmmakers.

Zijn monografie, in samenwerking met vzw Fonds Raoul Servais, sluit daarbij aan, met nooit eerder vertoond materiaal. Dit boek omvat teksten van Philippe Moins, Jan Temmerman, Silke Rochtus, Phillip Van den Bossche, Patrick Van Slambroeck, Rudy Pinceel en Jacques Dubrulle. 

€ 39,99
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Art

pag.

192

uitgave

01/07/2018

materiaal

Hardcover met buikband

formaat

220 x Z90

status

-

ISBN

9789089318381

de auteur

Jacques Dubrulle

Raoul Servais, Panoramic

Nog geen reviews