Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Red Bull Elektropedia's Belgium: The Vinyl Frontier Part 2

Ben Van Alboom
Francis Weyns

De meest legendarische Belgische platenhoezen en hun ontwerpers

De verkoop van cd’s mag dan al blijven dalen, geen muzikant die er zelfsmaar aan denkt om de platenhoes af te zweren. Doorheen de geschiedenis hebben hoezen mee het imago (en daarmee ook het succes) van bandsbepaald – denk aan de kunstwerken van Hipgnosis voor Pink Floyd of aan de banaan van Andy Warhol voor The Velvet Underground – en ook in België regent het al decennia markante kleinoden. Meer nog: met de recente vinylhausse groeit opnieuw de belangstelling van een nieuwe generatie muzikanten én designers.

Naar aanleiding van Record Store Day, bracht Red Bull Elektropedia twee jaar geleden het gelimiteerde boek Belgium: The Vinyl Frontier uit – over beruchte Belgische vinylverzamelaars als Left o en Dr. Lektroluv. Alle duizend exemplaren vlogen op minder dan drie uur tijd de deur uit, en sindsdien wordt er online nog heviger naar gespeurd dan naar een eerste persing van Soeur Sourire.

Belgium: The Vinyl Frontier Pt. 2 wordt een hommage aan de meest legendarische Belgische platenhoezen en hun ontwerpers. Groter, nog beter en ook net iets minder gelimiteerd dan zijn voorganger.

thema

Pop culture

pag.

208

uitgave

22/06/2016

materiaal

Hardcover

formaat

290 x 290 mm

status

Uitverkocht

ISBN

9789089316226

Anderen kochten ook

de auteur

Ben Van Alboom

de auteur

Francis Weyns

Red Bull Elektropedia's Belgium: The Vinyl Frontier Part 2

Nog geen reviews