Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Rik Van Looy

Mark Van Lombeek
Robert Janssens

80

Rik Van Looy wordt in december 2013 80 jaar. Van Looy was een van de allergrootste wielrenners die de wereld ooit zag. Twee wereldtitels, twaalf klassieke zeges, 40 etappezeges in de grote ronden... geen wonder dat hij de Keizer van Herentals werd genoemd. Of ook wel Rik II, na Rik Van Steenbergen, die andere legendarische kampioen.

TV-coryfee Mark Vanlombeek en ex-krantenjournalist Robert Janssens gingen praten met Van Looy, maar ook met zijn knechten, zijn tegenstanders uit eigen land en buitenland, zijn ploegleiders en zijn vrienden, waaronder Herman Van Rompuy, al heel lang een van Van Looys grootste fans.

Het resultaat is een uniek en rijk geïllustreerd boek vol verhalen en lofbetuigingen over de weergaloze loopbaan van een man die op deze gezegende leeftijd eindelijk een tribute book verdient.

In het boek wordt ook de transcriptie opgenomen van de tv-uitzending ‘Confrontatie der Wielergoden’ uit 1979 toen Vanlombeek erin slaagde om Van Steenbergen, Van Looy en Merckx samen in de studio te krijgen voor een meer dan pittig debat.

thema

Sport

pag.

272

uitgave

05/11/2013

materiaal

Hardcover met softwikkel

formaat

130 x 200

status

Uitverkocht

ISBN

9789089313997

de auteur

Mark Van Lombeek

de auteur

Robert Janssens

Rik Van Looy

Nog geen reviews