Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Sporen van Belgen in Marokko

Andrée Collin

'Sporen van Belgen in Marokko' is een rijk geïllustreerd, tweetalig naslagwerk over de constante maar vaak onvermoede Belgische aanwezigheid in Marokko, dit vanaf de 13de eeuw. Opgelet, dit is geen saaie geschiedschrijving, maar een onverwachte en gevarieerde aaneenschakeling van "vergeten" feiten, avontuurlijke en wetenschappelijke exploten, artistieke en literaire escapades...aanschouwelijk gemaakt met talrijke, zeldzame of nooit eerder getoonde foto's en ander iconografisch materiaal!

Het is een luxueus naslagwerk over de geschiedenis van culturele, commerciële, sportieve en vriendschappelijke banden tussen België en Marokko, van de 13de tot de 20ste eeuw. 

Mooie voorbeelden zijn oa. de Belgische piloten die in mei 1940 een toevlucht vinden in Noord-Marokko en vandaar verder ontsnappen naar Gibraltar en Engeland, een jonge Theo van Rysselberghe tijdens een van zijn vele reizen naar Marokko of de exploten van prille adepten van de autosport die in Marokko een avontuurlijke uitlaatklep vonden voor hun passie.  

thema

Lifestyle

pag.

288

uitgave

10/02/2014

materiaal

Hardcover

formaat

220 x 290

status

Uitverkocht

ISBN

9789089312099

de auteur

Andrée Collin

Sporen van Belgen in Marokko

Nog geen reviews