Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Station D'Artistes Genk

Kristof Reulens

Kristof Reulens

Verhalen uit een vergeten kunstenaarskolonie

Met #geendagzonderkunst deelde Kristof Reulens (conservator van het Emile Van Dorenmuseum in Genk) in het voorjaar van 2020 honderd verhalen uit de vergeten geschiedenis van de kunstenaarskolonie die Genk ooit was tussen 1840 en 1940. Honderd verhalen voor honderd jaar kunst in de periferie van het land. Hij selecteerde er een aantal voor dit boek. Als een volleerde detective neemt hij u mee op een ontdekkingsreis door deze bijzondere geschiedenis met meer dan 400 kunstenaars die honderd jaar lang Genk een inspirerende en kunstvriendelijke plek vonden. Hij legt in de verhalen een dynamiek bloot die jarenlang onder het tapijt van de Belgische kunstgeschiedenis is geveegd.

Het boek geef een unieke inkijk in hoe de mensen er leefden en hoe het station d’artistes een bijzondere kleur gaf aan de regio, hoe de kunstenaars het kleine dorp op de heide internationale bekendheid gaven en hoe deze inspirerende geschiedenis in de vergetelheid verdween met de komst van de steenkoolmijnen en de explosieve groei van de stad. U leest in het boek echter ook verhalen van nu, met de hernieuwde interesse voor het landschap en de kunsten. Zo is de cirkel rond: wat honderd jaar geleden een evidentie was wordt nu nieuw leven ingeblazen met een actieve en dynamische kijk op de hedendaagse kunsten.   

Blader in het boek
€ 39,90
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Art

pag.

320

uitgave

15/12/2020

materiaal

Hardcover

formaat

245 x 165 mm

status

Op voorraad

Taal

NL

ISBN

9789463933742

de auteur

Kristof Reulens

Station D'Artistes Genk

Nog geen reviews