Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Stop de persen

Wouter Verschelden
David Perlich

De gouden eeuw van de journalistiek begint nu

De overlevingskansen van de papieren krant slinken zienderogen. Maar wie denkt dat daarmee de journalistiek in een diepe crisis terechtkomt, vergist zich schromelijk.

De digitale revolutie is het beste wat de journalistiek ooit is overkomen. Terwijl klassieke mediabedrijven totaal het noorden kwijt zijn, schieten tegelijk nieuwe, prachtige initiatieven uit de grond. En fundamenteler: journalistiek wordt opnieuw zuivere communicatie tussen lezer en journalist. Alles is voorhanden om er een gouden eeuw van de journalistiek van te maken.

Wouter Verschelden startte als politiek redacteur bij De Standaard, schoolde zich bij in New York en was hoofdredacteur van De Morgen. In 2013 maakte hij de documentaire 'Stop de Persen!'  voor Panorama. Voor Canvas schrijft hij momenteel aan een politieke fictiereeks: ‘De Zestien’. Onlangs raakte bekend dat hij binnenkort een gratis nieuwswebsite opstart, een revolutie in de online nieuwsmarkt.

De Canadees David Perlich begon zijn loopbaan als oorlogscorrespondent, werkte voor de Canadese televisie en voor Al Jazeera en was Managing Editor bij De Morgen. Hij schreef mee aan de VRT-documentaire 'Stop De Persen!' en werkt vandaag in zijn thuisland voor televisie, radio en online nieuws.

thema

Actua

pag.

224

uitgave

12/11/2013

materiaal

Softcover

formaat

140 x 200

status

Uitverkocht

ISBN

9789089314055

de auteur

Wouter Verschelden

de auteur

David Perlich

Stop de persen

Nog geen reviews