Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Stop met klagen

Steven Vromman

Doe-het-zelfgids voor een vrolijke nieuwe wereld

Klimaatchaos, onrustwekkende depressiecijfers, energieschaarste, verlies aan biodiversiteit, een wankel financieel systeem en uit de pan swingende ongelijkheid zijn maar enkele van de mondiale uitdagingen waar we voor staan. Het lijkt er meer en meer op dat de wereld zoals we die vandaag kennen op zijn laatste benen loopt. Dit mag echter geen reden zijn voor vertwijfeling of apathie, integendeel.

Genoeg geklaagd, genoeg geanalyseerd, genoeg gewikt en gewogen. Het is nu wel duidelijk wat er mis loopt. Het wordt stilaan tijd om onze hulpeloosheid af te schudden en de wereld die we echt willen vorm te geven. Dit boekje biedt recepten voor activisten en wereldverbeteraars, voor dromers en doeners, voor twijfelaars en sceptici, voor iedereen die de fase van de spaarlampen voorbij is.

thema

Actua

pag.

192

uitgave

22/01/2015

materiaal

Softcover

formaat

150 x 230 mm

status

Uitverkocht

ISBN

9789089315014

Verandering begint in je hoofd

Het boek staat vol concrete voorbeelden van wat je zelf kan doen, achtergrondinformatie, tussendoor wat peptalk en hier en daar een concrete oefening. Het boek start met een zeer kort (maar wel deprimerend) overzichtje van wat er mis loopt. Daarna gaat het vooral over het komende nieuwe tijdperk en de manier hoe we daar kunnen geraken. Daarbij komt onze rol als consument en burger aan bod, maar blijkt tevens dat veel verandering begint in ons hoofd. Tussendoor lees je een paar verhalen en mijmeringen over mijn persoonlijke zoektocht en ervaringen. Als uitsmijter is er een start-to-action stappenplan. In de bijlagen een lijst met praktische 100 tips, een hele reeks inspirerende sites en filmpjes en 40 belangwekkende boeken voor jou gelezen en kort samengevat. Op algemeen verzoek (van toch zeker van twee fans) ook de liedjesteksten van de voorstelling ‘stop met klagen’.

Anderen kochten ook

de auteur

Steven Vromman

Stop met klagen

Nog geen reviews