Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

The Zandberg drawing

Danny Bergeman

The Zandberg Drawing / 2011-2018 is de stille, getrouwe en monumentale getuige van het jarenlang volgehouden monnikenwerk van Danny Bergeman (1960, Izegem). 

In september 2011 begint Bergeman in Frankrijk te tekenen in een A3-schetsblok. Hij vult de bladen met kleine, precieze motieven die hij waarneemt en die we herkennen: de gevel van een huis, een dakpartij enzovoort. Terug in kunstwerkplaats De Zandberg in Harelbeke gaat hij in hetzelfde schetsblok door maar is zijn tekenwerk gebaseerd op zijn waarneming en interpretatie van reproducties en afbeeldingen in (kunst)boeken, catalogi en tijdschriften. Gestaag vult hij alle bladen met een schier eindeloze rij volledig abstracte vormen afgeleid van de beelden in de boeken. Acht jaar later is het A3-schetsblok vol getekend en is voor Danny het werk af. 

The Zandberg Drawing / 2011-2018 biedt nu iedereen de mogelijkheid Bergemans jarenlange tekentraject chronologisch en in zijn volledigheid te volgen. Het boek, dat ons tegelijk als lezer en als kijker uitdaagt, confronteert ons met de zelfgestelde opdracht, de volgehouden inspanning en de woordenloze maar des te overweldigende plastische realisatie van een bescheiden man met een onvoorstelbare missie.

Jo Coucke, kunsthistoricus, kunstcriticus, curator

Blader in het boek
€ 79,99
Status: Pre order
Reserveer alvast je exemplaar
Tijdelijke zomeractie op alle titels: geef de kortingscode 'vacay' in en ontvang 10% korting

thema

Art

pag.

236

uitgave

Begin september

materiaal

Swiss binding

formaat

420 x 297 mm

status

Pre order

ISBN

9789463930499

de auteur

Danny Bergeman

The Zandberg drawing

Nog geen reviews