Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

(Top)dokter met een roeping

Reginald Moreels

Réginald Moreels is zonder twijfel een van Vlaanderens meest uitzonderlijke mensen. Gekneed door het idealisme van Mei 68 werd hij dokter ‘om de mensen te helpen’, en meteen ook mede-oprichter van Artsen zonder Grenzen in België. Bekend werd hij een eerste keer als staatssecretaris Ontwikkelingshulp in de Belgische politiek. Zijn roeping stuwde hem uiteindelijk naar Oost-Congo waar hij belangeloos en onvermoeibaar mensen probeert te genezen in erbarmelijke omstandigheden. De beelden daarvan in het programma Topdokters staan iedereen in het geheugen gegrift.

In dit boek blikt Moreels terug op een rijk leven dat getekend werd door zijn roeping. Niets heeft hem klein gekregen, niet het cynisme van de politiek, niet zijn worsteling met eten, niet de ziekten van de mensen rond hem. Met koppige twijfel bleef hij overeind in de strijd voor ethiek en engagement, tegen verzuring en defaitisme.

€ 22,99
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Actua

pag.

224

uitgave

11/09/2020

materiaal

Softcover

formaat

150 × 220 mm

status

Op voorraad

ISBN

9789463933018

Anderen kochten ook

de auteur

Reginald Moreels

(Top)dokter met een roeping

Nog geen reviews