Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Uit het hoofd

Yamina Benahmed Daho

Het gebeurde gisteravond, midden in de nacht, toen ik terugging naar het huis van een vriendin.

Uit het hoofd is het verhaal van een vrouw, Alya, die door een aanrandingspoging jarenlang gebukt gaat onder een verlammende angst. Ze wordt geplaagd door slapeloosheid, nachtmerries, neerslachtigheid, eenzaamheid en kan geen aansluiting meer vinden bij haar vroegere leven.

In gesprekken met politie, maatschappelijke en medische hulpverleners duikt ze het labyrint van haar geheugen in en krijgt ze toegang tot herinneringen aan wat er die nacht precies is gebeurd. Ze slaat een brug tussen wat haar is overkomen en de traumatische gebeurtenissen in het verhaal van haar familie met Algerijnse wortels. Ten slotte verandert haar blik op de positie van de vrijgevochten vrouw, die zij ook zelf dacht te zijn. Deze confronterende roman opent ogen en snoert monden dicht. Een monumentale getuigenis van deze tijd.

€ 20,99
Levertermijn is 1 tot 2 werkdagen. Deze termijn kan oplopen door drukte bij de postbedrijven.
Wanneer je van maandag tot donderdag voor 22u bestelt, wordt doorgaans de volgende dag geleverd. We doen onze uiterste om deze termijn te garanderen. We werken hiervoor met externe partners. Tijdens feestdagen en in sommige gevallen kan het zijn dat de bezorging vertraging oploopt.
geen verzendingskost

thema

Literatuur

pag.

144

uitgave

14/03/2020

materiaal

Softcover met buikband

formaat

-

status

Op voorraad

ISBN

9789463931427

Anderen kochten ook

de auteur

Yamina Benahmed Daho

Uit het hoofd

0
Gebaseerd op 1 reviews


14/04/2020
De integriteit van de vertelling en de welbepaalde structuur van dit werk slagen erin een onuitsprekelijke ervaring toch op een manier toegankelijk te maken. Uitermate geslaagd is verder de verweving van het thema individueel met gedeeld trauma en de koorddans die balanceren tussen die twee heikele realiteiten kan zijn. Van ontzettende schoonheid ten slotte is het einde van dit boek.