Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Volop Taal - herwerkte editie 2022

auteurs Volop Taal

Didactiek Nederlands voor de lagere school

Veertien docenten van verschillende Vlaamse lerarenopleidingen en het Centrum voor Taal en Onderwijs (KULeuven) sloegen de handen in elkaar om Volop Taal te schrijven, een uniek hand­boek taaldidactiek voor de lagere school.

Dit boek kiest voluit voor boeiend, ambitieus, geïntegreerd en eigentijds taalonderwijs Nederlands. Deel 1 van het boek vertaalt wetenschappelijke inzichten over hedendaags, uitdagend en taalkrachtig onderwijs in zeven didactische principes. Die princi­pes zullen de rode draad van het boek vormen. In deel 2 worden de principes uitgewerkt in praktijkverhalen en lees je hoe je ze toepast in je (taal)onderwijs. Ten slotte helpt deel 3 van dit hand­boek om kritisch naar je eigen aanpak en leermiddelen te kijken. Aan de hand van zes kijkwijzers kun je je eigen lesvoorbereiding en onderwijsaanpak scannen. Bovendien krijg je via de handige QR-code achter in het boek toegang tot allerlei extra oefeningen en lesmateriaal.

Kortom, Volop Taal is een must-read voor elke (toekomstige) leraar en lerarenopleider, of elke andere taalsympathisant die vol wil inzetten op taal in de lagere school!

thema

Owl Press

pag.

432

uitgave

01/08/2022

materiaal

Softcover

formaat

190 x 240

status

Pre order

Taal

Nederlands

ISBN

9789463937214

Anderen kochten ook

de auteur

auteurs Volop Taal

Volop Taal - herwerkte editie 2022

Nog geen reviews