Borgerhoff & Lamberigts gebruikt cookies om uw surfervaring beter te maken.
Akkoord

Waar ben je naar op zoek?

Voluit Taal

auteurs Voluit Taal

Didactiek Nederlands voor de eerste en tweede graad van het secundair onderwijs

Voluit Taal is het resultaat van een samenwerking tussen tien auteurs –  van docenten uit verschillende lerarenopleidingen, tot beleidsmedewerkers en het Centrum voor Taal en Onderwijs (KU Leuven). Samen creëerden ze dit unieke handboek taaldidactiek voor de eerste en tweede graad van het secundair onderwijs.

Voluit Taal gaat voluit voor ambitieus, inclusief, geïntegreerd en taalkrachtig taalonderwijs Nederlands, dat aanhaakt bij de kansen en uitdagingen van de 21ste eeuw.  Een must-read voor elke (toekomstige) leraar en lerarenopleider die vol wil inzetten op taal in de onderbouw van het secundair onderwijs. 

Deel 1 van het boek vertaalt wetenschappelijke inzichten over hedendaags onderwijs naar zeven didactische principes, die de rode draad van het boek vormen. In deel 2 komen die principes tot leven: in hoofdstukken rond vaardigheden, taalbeschouwing, literatuur, meertalige leerlingen, brede beeldvorming en technologie ontdek je hoe je de didactische principes kunt toepassen in je eigen (taal)onderwijs. Deel 3 helpt je dan weer om met een kritische bril naar je eigen aanpak en leermiddelen te kijken, via een aantal gerichte kijkwijzers. De vele praktijkvoorbeelden zetten je meteen op weg.

 

thema

Owl Press

pag.

500

uitgave

01/09/2022

materiaal

Softcover

formaat

180 x 240 mm

status

Pre order

Taal

Nederlands

ISBN

9789463938990

Anderen kochten ook

de auteur

auteurs Voluit Taal

Voluit Taal

Nog geen reviews